Nadívaný vepřový bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml masový vývar
1 kg vepřový bok
nádivka
sůl
1 ks vejce
majoránka
1 lžíce hořčice
2 lžíce kečup
4 lžíce sekaná petrželka
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
300 g míchané mleté maso
100 g maso na řízky
omáčka
1 lžíce hladká mouka
na potření
2 lžíce vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso na řízky nakrájíme na drobné kostičky, smícháme je s mletým masem, vejcem, rajským protlakem, kečup, kořením a petrželkou, hořčicí a dochutíme.

  2. Bůček nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa. Zevnitř maso lehce osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou a pevně zašijeme. Necháme vývar vzkypět na pekáčku a vložíme do něj naplněné bůček kůží dolů. Povaříme 10 minut. Pak bůček otočíme a nakrojíme jej do tvaru mřížky, potřeme sádlem a osolíme.

  3. Takto připravou pečeni dáme péct do středně rozehřáté troubě. Při pečení nezapomínáme podlévat šťávou a vývarem. Po upečení zaprášíme výpek hladkou moukou a krátce povaříme.

  4. Podáváme s brambory, bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!