Nadívaný vepřový bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml masový vývar 1 kg vepřový bok nádivka sůl 1 ks vejce majoránka 1 lžíce hořčice 2 lžíce kečup 4 lžíce sekaná petrželka 2 lžíce rajský protlak mletý černý pepř 300 g míchané mleté maso 100 g maso na řízky omáčka 1 lžíce hladká mouka na potření 2 lžíce vepřové sádlo
Postup Nadívaný vepřový bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Maso na řízky nakrájíme na drobné kostičky, smícháme je s mletým masem, vejcem, rajským protlakem, kečup, kořením a petrželkou, hořčicí a dochutíme.
Bůček nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa. Zevnitř maso lehce osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou a pevně zašijeme. Necháme vývar vzkypět na pekáčku a vložíme do něj naplněné bůček kůží dolů. Povaříme 10 minut. Pak bůček otočíme a nakrojíme jej do tvaru mřížky, potřeme sádlem a osolíme.
Takto připravou pečeni dáme péct do středně rozehřáté troubě. Při pečení nezapomínáme podlévat šťávou a vývarem. Po upečení zaprášíme výpek hladkou moukou a krátce povaříme.
Podáváme s brambory, bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.