Nadýchaná jogurtová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
250 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr krupice
450 g hladká mouka
2 lžíce citronová kůra
400 ml bílý jogurt
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Do mísy nasypeme cukr, přidáme změklé máslo a ručním šlehačem vyšleháme, až směs zesvětlá. Jeden po druhém zašleháváme žloutky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu a přimícháme jogurt. Postupně zapracováváme prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Bílky zvlášť vyšleháme na tuhý sníh a lehce zapracujeme do těsta.

  3. Připravené těsto na jogurtovou bábovku vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 - 60 minut (podle typu trouby). Vyzkoušíme špejlí, zda je po zapíchnutí suchá, pak máme hotovo.

  4. Nadýchanou jogurtovou bábovku pocukrujeme, případně polijeme polevou, poté nakrájíme na dílky a podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!