Nadýchaná jogurtová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 6 ks vejce 250 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 300 g cukr krupice 450 g hladká mouka 2 lžíce citronová kůra 400 ml bílý jogurt podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Nadýchaná jogurtová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy nasypeme cukr, přidáme změklé máslo a ručním šlehačem vyšleháme, až směs zesvětlá. Jeden po druhém zašleháváme žloutky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu a přimícháme jogurt. Postupně zapracováváme prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Bílky zvlášť vyšleháme na tuhý sníh a lehce zapracujeme do těsta.
Připravené těsto na jogurtovou bábovku vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 - 60 minut (podle typu trouby). Vyzkoušíme špejlí, zda je po zapíchnutí suchá, pak máme hotovo.
Nadýchanou jogurtovou bábovku pocukrujeme, případně polijeme polevou, poté nakrájíme na dílky a podáváme jako sladké pohoštění.