Nadýchaná velikonoční nádivka s mandlovými lupínky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 75 g máslo 200 ml mléko mletý pepř muškátový oříšek 2 hrstě mandlové lupínky 2 ks jarní cibulka 200 g vařené uzené maso máslo na vymazání 2 hrstě listy špenátu 1 hrst nať petržele 5 ks bílé pečivo
Postup Nadýchaná velikonoční nádivka s mandlovými lupínky
Postup přípravy receptu
-
Pečivo (housky či rohlíky) si nakrájíme na čtvrtkolečka a necháme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit
Mezitím si nakrájíme uvařené uzené maso (můžeme také nahradit orestovanou libovou slaninou s cibulkou) na malé kostky, nakrájíme si i jarní cibulky nadrobno a překrájíme si i listy špenátu a petržele
Pečivo si přesuneme do mísy, necháme zchladnout, přidáme mléko, nakrájené maso, cibulky, špenát, sůl, pepř, hrst mandlových lupínků, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky můžeme dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšleháme do sněhu se špetkou soli
V míse smícháme všechny ingredience v ní a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků
Celou směs na nádivku poté zarovnáme do máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky a posypeme zbylými mandlovými lupínky. Pečeme dozlatova, cca 20 - 30 minut (podle výšky)
Nadýchanou velikonoční nádivku s mandlovými lupínky podáváme jako přílohu k masu či samostatně, kdy ji doplníme například salátem.