Špagety s rajčaty, olivami a jarní cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
bazalka
20 ks olivy
2 porce špagety
10 dkg parmazán
provensálské koření
1 svazeček jarní cibulka
10 ks třešňová rajčata
olivový olej extra virgin

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu na špagety. Než se voda začne vařit, nakrájíme si rajčata na menší kousky, olivy a zelené z jarní cibulky na kolečka. Nastrouháme parmazán. Do vroucí osolené vody vložíme špagety

  2. Mezitím na pánev nalijeme olivový olej, přidáme rajčata, olivy, jarní cibulku, osolíme, okořeníme podle chuti provensálským kořením a bazalkou

  3. Špagety uvařené dle návodu (al dente) scedíme, přidáme k zeleninové směsi, zasypeme polovinou strouhaného parmazánu, zakápneme olejem a vše promícháme

  4. Špagety s rajčaty, olivami a jarní cibulkou naservírujeme na talíře a posypeme parmazánem. Takto připravené můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!