Pivní chléb s hořčicí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce melasa
2 lžíce slunečnicový olej
2 hrnky hladká mouka
1/2 hrnku vlažná voda
3 lžičky dijonská hořčice
1/2 lžičky sušené droždí
1,5 hrnek celozrnná pšeničná mouka
1 hrnek silné černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Do pečící nádoby vložíme nejprve pivo, poté vodu, olej, sůl, melasu, mouky a nakonec droždí

  2. Na pečení chleba zvolíme základní program, velikost střední (1 kg) a kůrku střední. Po zaznění signálu přidáme hořčici

  3. Po ukončení programu pivní chléb s hořčicí vyjmeme a necháme vychladnout

  4. Pivní chléb s hořčicí podáváme s čímkoliv jako běžný chléb nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!