Králičí hřbet na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 10 dkg slanina sůl ocet 2 dl mléko 2 dl smetana 200 g celer 15 dkg sádlo 300 g mrkev 10 dkg petržel 5 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 200 g hladká mouka 2 ks střední cibule 2 ks králičí hřbety
Postup Králičí hřbet na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninový základ. Na sádle orestujeme dvě střední cibule, 300 g mrkve nakrájené na kolečka, 200 g celeru nakrájeného na kostky a půl petržele na kostky. To vše spolu zarestujeme, přidáme dva králičí hřbety, které jsme si osolili. Podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličkou
Svaříme si nové koření a bobkový list a vývar přidáme do základu omáčky. Podušené hřbety vyjmeme a maso odloupneme od kosti
Zeleninový základ rozmixujeme a necháme zavařit
V mléce si rozmícháme hladkou mouku a zeleninový základ touto směsí zahustíme, necháme řádně provařit a ke konci přidáme smetanu. Omáčku nakonec necháme projít varem, ochutíme solí, cukrem, octem a na závěr přidáme seškvařenou slaninu
Králičí hřbet na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.