Králičí bílá polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
ocet
5 ks brambory
4 ks cibule
3 ks mrkev
6 kuliček jalovec
3 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
1 kelímek smetana ke šlehání
12 kuliček celý černý pepř
4 ks králičí hlava
králičí vnitřnosti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Do papiňáku vložíme hlavy, vnitřnosti (játra, ledviny, srdce, plíce), očištěnou mrkev, nakrájenou cibuli, koření (celý černý pepř, jalovec, bobkový list, nové koření) bez soli a zalijeme vodou. Po natlakování vaříme asi hodinu. Po uvaření vývar scedíme a vrátíme na plotnu. Brambory nakrájíme (neloupeme, proto koupíme pěkné brambory) a vhodíme vařit do vývaru

  2. Scezený vnitřek přebereme, koření a kosti vyhodíme, maso z kostí a vnitřnosti nakrájíme a zeleninu rozmixujeme. Než jsme to všechno obrali, tak se brambory již uvařily. Pokud ne, počkáme s vrácením přebraného masa, až budou brambory uvařené. Pokud je už vše zpátky v hrnci, oheň ztlumíme, ať se polévka nevaří, zalijeme smetanou ke šlehání a podle chuti osolíme

  3. Králičí bílou polévku ihned rozléváme na talíře a podáváme na stůl. Podle chuti si nyní může každý sám polévku okyselit octem na talíři. Ocet nelijeme přímo do polévky v hrnci, protože by nám zkysla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!