Nadýchané květákové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 1/2 hrnku strouhanka strouhanka 1/2 lžičky kmín 1 ks květák olej na smažení 1 lžíce sušená petrželka 2 ks jarní cibulka s natí
Postup Nadýchané květákové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Menší květák očistíme, tvrdý košťál odřízneme a rozdělíme na menší růžičky. Květák vložíme do hrnce, přidáme kmín, špetku soli, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Květák vaříme přibližně 15 minut do změknutí. Uvařené květákové růžičky scedíme, necháme okapat a zcela vychladnout
Květák poté rozmačkáme vidličkou na jemno, případně použijeme šťouchadlo na brambory. Očištěnou a na jemno nakrájenou cibulku osmahneme na troše oleje
Ke květáku přidáme žloutky, osmahnutou cibulku, prolisovaný česnek, petrželku, trochu soli a strouhanku. Směs na květákové placičky důkladně promícháme. Nakonec do směsi přidáme do tuha vyšlehaný sníh z bílků a podle potřeby ještě dohustíme strouhankou
Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které ještě obalíme v jemné strouhance. Květákové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Smažené karbanátky klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk
Květákové karbanátky podáváme ještě teplé s bramborovou kaší, ale dobré jsou i za studena s chlebem a zeleninou.