Nakládaná voňavá rajčata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 lžíce sůl
1 svazeček bazalka
2 lžíce cukr krystal
1 lžíce černý pepř
1 kg malá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme malá a pevná rajčata. Rajčata umyjeme, na spodní straně uděláme zářez ve tvaru kříže, opaříme vřící vodou a stáhneme z nich slupku. Česnek oloupeme.

  2. Otrháme listy bazalky, umyjeme je a spolu s rajčaty a stroužky česneku naskládáme do sklenice. Ostatní přísady povaříme 10 minut v 1 l vřící vody.

  3. Nálevem zalijeme sklenici a uzavřeme. Rajčata sterilujeme při 90 °C cca 30 minut. Ingredience jsou na 2 sklenice nakládaných rajčat po 500 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!