Nakládaný hermelín 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
1 lžička tymián
1 lžička rozmarýn
15 kuliček jalovec
1 ks chilli paprička
5 ks hermelín
2 ks bobkový list
1 lžička grilovací koření
olivový olej
0.5 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hmoždíře vsypeme rozmarýn, tymián, jalovec a roztlučeme. Přisypeme pepř, sladkou papriku a grilovací koření. Vše promícháme. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, česnek na plátky.

  2. Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky. Z jednoho hermelínu nakrájíme asi 6 trojúhelníčků. Do sklenice se šroubovacím víčkem postupně vkládáme hermelíny. Jednotlivé vrstvy sypeme kořenící směsí a prokládáme cibulí a česnekem.

  3. Navrch přidáme bobkový list a chilli papriku. Vše zalijeme kvalitním olejem dva prsty nad poslední vrstvu a sklenici uzavřeme. Pokud se olej vsákne, dolijeme jej.

  4. Nakládaný hermelín necháme uležet alespoň 3 - 4 dny v teple a temnu, pokud to vydržíte. Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem, obložené cibulí a zalité olejem ze sklenice. Až všechno zbaštíte (což nikdy netrvá dlouho), zbylý olej doplňte čerstvým na potřebné množství a použijte k naložení nového hermelínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!