Nakládaný králík se zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks králík 50 g špek 200 g zakysaná smetana 1 dl zeleninový vývar marináda 1 dl olej 1 ks cibule 1 ks citron 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 2 lžičky plnotučná hořčice 150 g anglická slanina 20 g sterilovaná paprika 5 kuliček celý černý pepř
Postup Nakládaný králík se zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu nejprve nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky, citron na kolečka a anglickou slaninu na plátky. Dále v misce smícháme s olejem sterilovanou papriku, hořčici a koření a přidáme nakrájenou cibuli, citron a slaninu.
Králičí hřbet prošpikujeme, osolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme druhý den do zapékací misky a podlijeme zeleninovým vývarem, případně připraveným z kostky.
Králíka pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud maso nezměkne. Poté vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, následně vložíme hřbet zpět a prohřejeme.
Nakládaného králíka se zakysanou smetanou podáváme s rýží nebo těstovinami.