Nakládaný králík se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks králík
50 g špek
200 g zakysaná smetana
1 dl zeleninový vývar
marináda
1 dl olej
1 ks cibule
1 ks citron
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
2 lžičky plnotučná hořčice
150 g anglická slanina
20 g sterilovaná paprika
5 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu nejprve nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky, citron na kolečka a anglickou slaninu na plátky. Dále v misce smícháme s olejem sterilovanou papriku, hořčici a koření a přidáme nakrájenou cibuli, citron a slaninu.

  2. Králičí hřbet prošpikujeme, osolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme druhý den do zapékací misky a podlijeme zeleninovým vývarem, případně připraveným z kostky.

  3. Králíka pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud maso nezměkne. Poté vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, následně vložíme hřbet zpět a prohřejeme.

  4. Nakládaného králíka se zakysanou smetanou podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!