Námořnická pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
tuk
300 g rajče
20 g droždí
oregano
2 lžíce olivový olej
500 g hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na námořnickou pizzu vytvoříme z mouky, droždí, vody a olivového oleje. Z těsta uděláme kouli, vložíme do misky vyprášené moukou, přikryjeme a necháme asi tři hodiny kynout.

  2. Po vykynutí těsto na pomoučeném vále ještě trochu prohněteme a vytvoříme z něj bochánky o velikosti talířku vysoké asi půl centimetru. Každý bochánek omastíme, poklademe trochou rozpuštěných rajčat, posypeme drceným česnekem a oreganem, osolíme a opepříme.

  3. Plech vymažeme tukem, položíme na něj pizzu. Mezi každou pizzou necháme dostatečný odstup a pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!