Vídeňské řezy Mirabel recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 ml olej 5 ks vejce 1 lžíce máslo 1 l mléko 100 ml voda čokoláda 1 balíček prášek do pečiva 20 dkg cukr krupice 4 lžíce cukr moučka 400 g ovoce 1 balíček vanilkový cukr 400 g zakysaná smetana 25 dkg polohrubá mouka 400 ml smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky máslo na vymazání 3 balíčky vanilkový pudink v prášku mouka na vysypání
Postup Vídeňské řezy Mirabel
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s krupicovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v předehřáté troubě na 180 °C. Pečeme zhruba 15 - 20 minut
Z mléka, pudinkových prášků a vanilkového cukru uvaříme klasickým způsobem pudink. Do horkého vmícháme lžíci másla a necháme vychladnout
Na vychladlý piškot naskládáme ovoce. Použila jsem jahody. Do pudinku přidáme zakysané smetany a moučkový cukr a šlehačem vyšleháme na jemný krém. Smetanový krém natřeme na vychladlý piškot s ovocem
Smetany vyšleháme se ztužovačem a potřeme povrch moučníku. Na závěr posypeme vídeňské řezy Mirabel čokoládou či grankem
Vídeňské řezy Mirabel doporučuji udělat večer a nechat do rána rozležet v ledničce. Potom je to skutečná delikatesa.