Rajčatová polévka s červenou čočkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl tymián 2 lžičky olivový olej zeleninový vývar 1 ks pórek nebo velká cibule 1 sklenice hustý rajčatový protlak (115 g) 1 plechovka konzervovaná celá rajčata 1/2 balíčku loupaná půlená červená čočka (bio)
Postup Rajčatová polévka s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme a nakrájíme na opravdu tenká kolečka. Mezi prsty je rozdělíme na jednotlivé jemné kroužky. Můžeme jej nahradit cibulí, kterou nasekáme na drobné kostičky. Připravíme si loupanou a půlenou červenou čočku (bio)
Uvaříme si silnější zeleninový vývar z kostky
V hrnci rozpálíme 2 lžičky olivového oleje a pórek (cibulku) krátce osmahneme. Zalijeme rajčatovým protlakem, zředíme trochou vývaru, přidáme čočku a nakládaná rajčata, která vařečkou trochu rozdrtíme. Povaříme, dokud není čočka měkká
Polévku zředíme vývarem, ochutíme tymiánem (nešetříme) a osolíme podle chuti. Hustotu volíme podle vlastní libosti, ještě chvíli povaříme
Polévku z červené čočky podáváme jako hlavní chod, výborná pro vegetariány.