Rajčatová polévka s červenou čočkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
tymián
2 lžičky olivový olej
zeleninový vývar
1 ks pórek nebo velká cibule
1 sklenice hustý rajčatový protlak (115 g)
1 plechovka konzervovaná celá rajčata
1/2 balíčku loupaná půlená červená čočka (bio)

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na opravdu tenká kolečka. Mezi prsty je rozdělíme na jednotlivé jemné kroužky. Můžeme jej nahradit cibulí, kterou nasekáme na drobné kostičky. Připravíme si loupanou a půlenou červenou čočku (bio)

  2. Uvaříme si silnější zeleninový vývar z kostky

  3. V hrnci rozpálíme 2 lžičky olivového oleje a pórek (cibulku) krátce osmahneme. Zalijeme rajčatovým protlakem, zředíme trochou vývaru, přidáme čočku a nakládaná rajčata, která vařečkou trochu rozdrtíme. Povaříme, dokud není čočka měkká

  4. Polévku zředíme vývarem, ochutíme tymiánem (nešetříme) a osolíme podle chuti. Hustotu volíme podle vlastní libosti, ještě chvíli povaříme

  5. Polévku z červené čočky podáváme jako hlavní chod, výborná pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!