Naše křehké vanilkové rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks žloutek 20 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 50 g mleté vlašské ořechy na obalení cukr moučka vanilkový cukr
Postup Naše křehké vanilkové rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme na vál a smícháme se všemi sypkými přísadami. Na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo, promícháme a nakonec zaděláme žloutkem. Pracujeme rychle, těsto musí zůstat chladné. Těsto na vanilkové rohlíčky necháme v chladu rozležet alespoň 12 hodin.
Druhý den tvarujeme rohlíčky asi 5 cm dlouhé a 1 - 2 cm široké. Opět pracujeme rychle, aby těsto nezteplalo.
Křehké vanilkové rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pak v troubě vyhřáté na 200 - 220 °C upečeme. Trvá to asi 5 - 8 minut.
Ještě horké vanilkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.
Z této dávky bývá asi 60 kousků křehkých vanilkových rohlíčků.