Nudlový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 g máslo 1 hrst rozinky 50 g cukr moučka 1 hrst sekané vlašské ořechy 2 ks kyselejší jablko 250 g měkký tučný tvaroh 250 g nudle nebo jiné těstoviny (flíčky, kolečka) podle potřeby máslo na vymazání
Postup Nudlový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu "al dente" a necháme vychladnout.
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, z bílků ušleháme pevný sníh. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle. Máslovou pěnu, tvaroh a jablko smícháme. Po důkladném promíchání jemně přidáme sníh, rozinky a ořechy.
Zapékací misku vymažeme máslem. Těstoviny jemně smícháme s připravenou směsí, dáme do vymazané misky a dáme do vyhřáté trouby zapéct při teplotě 150 °C 25 - 30 minut.
Nudlový nákyp podáváme teplý i studený. V obojím případě chutná dobře.