Krůtí prsa se šalvějí a jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
400 ml pomerančový džus
4 lžíce slunečnicový olej
mletý pepř
4 ks krůtí prsa
3 lžičky sušená šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa (1 ks po 100 - 150 g) omyjeme, osušíme, popřípadě pokrájíme na tenčí plátky, vložíme mezi potravinářskou fólii či mikroténový sáček a jemně naklepeme. Maso osolíme, opepříme a posypeme sušenou rozemnutou šalvějí. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky

  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso opékáme na středním plameni z každé strany asi 7 minut, aby bylo dobře propečené. Upečené maso přendáme na talíř a přikryjeme alobalem

  3. Do výpeku vložíme plátky jablek, krátce osmahneme a zalijeme pomerančovým nebo mandarinkovým džusem. Šťávu vaříme asi 5 minut, až se její obsah zredukuje cca na polovinu. Podle chuti dosolíme a dopepříme

  4. Krůtí prsa se šalvějí a jablky naservírujeme na talíře. Na každou porci pečeného masa navršíme dušená jablka a přelijeme šťávou. Podáváme s vařenou rýží, pečenými hranolky nebo s plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!