Obalovaná mozzarella recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků prosciutto
250 g mozzarella Galbani
na obalení
sůl
2 ks vejce
200 g strouhanka
40 g parmazán
150 g hladká mouka
příloha
10 lístků bazalka
20 ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. 4 velké mozzarelly rozkrájíme na čtvrtky, každou obalíme 2 plátky prosciutta. Dělá se to proto, aby sýr nevytekl.

  2. Strouhanku smícháme s parmazánem, mouku přesypeme do mísy a vejce našleháme s trochou soli. Obalujeme postupně, nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.

  3. Obalovanou mozzarellu smažíme ve vyšší vrstvě oleje zhruba 3 - 4 minuty dozlatova.

  4. Obalovanou mozzarellu podáváme s čerstvými rajčátky pokapané trošku olivovým olejem. A kdo má a může, přidá i pár lístků bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!