Obalovaná mozzarella recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 plátků prosciutto 250 g mozzarella Galbani na obalení sůl 2 ks vejce 200 g strouhanka 40 g parmazán 150 g hladká mouka příloha 10 lístků bazalka 20 ks cherry rajčátka
Postup Obalovaná mozzarella recept
Postup přípravy receptu
-
4 velké mozzarelly rozkrájíme na čtvrtky, každou obalíme 2 plátky prosciutta. Dělá se to proto, aby sýr nevytekl.
Strouhanku smícháme s parmazánem, mouku přesypeme do mísy a vejce našleháme s trochou soli. Obalujeme postupně, nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
Obalovanou mozzarellu smažíme ve vyšší vrstvě oleje zhruba 3 - 4 minuty dozlatova.
Obalovanou mozzarellu podáváme s čerstvými rajčátky pokapané trošku olivovým olejem. A kdo má a může, přidá i pár lístků bazalky.