Odlehčená hermelínová pomazánka s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý černý pepř směs 2 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce majonéza 1 ks hermelín 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce sladký kečup 1 ks pomazánkové máslo 20 dkg točený salám
Postup Odlehčená hermelínová pomazánka s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Začneme tak, že si uvaříme vejce natvrdo. Připravíme si základ pomazánky. Pomazánkové máslo, hořčici, kečup, majonézu a žloutky z uvařených vajec vyšleháme ručním šlehačem dohladka. Základ osolíme a opepříme.
Salám nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na jemno, bílky nasekáme na menší kousky a hermelín nastrouháme nahrubo. Vše přidáme k základu, lehce promícháme a případně dosolíme podle chuti.
Odlehčenou hermelínovou pomazánku s vejci podáváme s pečivem podle chuti.