Okoun se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml vývar
1 ks fenykl
1 ks červená paprika
4 ks řapíkatý celer
0.5 svazku lahůdková cibulka
400 g okoun
podle chuti
sůl
estragon
mletý pepř
citronová šťáva
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety z okouna osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet v chladu. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme, fenykl nakrájíme na kousíčky, papriku nakrájíme na větší kousky. Lahůdkovou cibulku také nakrájíme na kousky.

  2. Troubu si předehřejeme na 200 °C.

  3. Zeleninu navrstvíme do vymazané zapékací misky, zalijeme ochuceným vývarem (sůl, pepř, bylinky), posypeme estragonem a navrch položíme rybí maso. Okouna na zelenině přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi půl hodiny, dokud se ryba nerozpadá. Rybu lze takto připravit i na pánvi.

  4. Okoun se zeleninou chutná s libovolnou přílohou, skvělá je bramborová kaše, ale postačí i opečená bagetka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!