Okoun s brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
1 hlávka brokolice
pepř
1 kelímek zakysaná smetana
1 kelímek sladká smetana
500 g maso z okouna

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme rozpustit trochu másla. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky, přidáme ji do hrnce s máslem a počkáme, až pustí šťávu

  2. Mezitím máslem vymažeme formu nebo menší pekáč, kde budeme péct rybí maso. Očištěnou rybu osolíme, opepříme a vložíme ji do pekáče. Když je cibule podušená, tak k ní přidáme brokolici a k brokolici ještě zakysanou smetanu. Poté následuje sladká smetana, promícháme a nezapomeneme ochutit pepřem a solí

  3. Než se uvaří smetana, můžeme oškrábat brambory a zapnout troubu. Brokolici ve vařené smetaně vylijeme na rybu, rovnoměrně ji rozdělíme a plech s rybou dáme bez zakrytí do trouby. Pečeme asi 25 minut, stejně dlouho vaříme oloupané brambory

  4. Okouna s brokolicí podáváme s uvařenými brambory a zdobíme podle fantazie - zeleninou, bylinkami, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!