Okoun s brokolicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 1 ks cibule 1 hlávka brokolice pepř 1 kelímek zakysaná smetana 1 kelímek sladká smetana 500 g maso z okouna
Postup Okoun s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
V hrnci necháme rozpustit trochu másla. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky, přidáme ji do hrnce s máslem a počkáme, až pustí šťávu
Mezitím máslem vymažeme formu nebo menší pekáč, kde budeme péct rybí maso. Očištěnou rybu osolíme, opepříme a vložíme ji do pekáče. Když je cibule podušená, tak k ní přidáme brokolici a k brokolici ještě zakysanou smetanu. Poté následuje sladká smetana, promícháme a nezapomeneme ochutit pepřem a solí
Než se uvaří smetana, můžeme oškrábat brambory a zapnout troubu. Brokolici ve vařené smetaně vylijeme na rybu, rovnoměrně ji rozdělíme a plech s rybou dáme bez zakrytí do trouby. Pečeme asi 25 minut, stejně dlouho vaříme oloupané brambory
Okouna s brokolicí podáváme s uvařenými brambory a zdobíme podle fantazie - zeleninou, bylinkami, apod.