Litý perník s pomerančem a čokoládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 g cukr 1 ks vejce 70 g máslo 2 lžíce rum 4 lžíce kakao 300 ml mléko 1 ks pomeranč čokoláda 7 lžic med 1 lžička mletá skořice 480 g hladká mouka 0,5 lžiček mletý hřebíček 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 lžička mletý badyán
Postup Litý perník s pomerančem a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr a vejce vymícháme dohladka. Ve vlažném mléce rozpustíme med
Do prosáté hladké mouky přidáme prášek do pečiva. Utlučeme hřebíček, skořici a badyán. Všechno po částech smícháme dohromady a přidáme kakao, strouhanou pomerančovou kůru i šťávu a rum
Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče, nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Část těsta nalijeme do pekáče, přidáme nahrubo posekanou čokoládu a přidáme zbytek těsta
Perník pečeme na 175 °C asi 3/4 hodiny podle výšky pekáče
Litý perník s pomerančem a čokoládou nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.