Okoun nilský v těstíčku z parmazánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 - 2 lžíce kefír 30 g parmazán 1 lžíce ovesné vločky mletý černý pepř 1 ks filé z okouna nilského
Postup Okoun nilský v těstíčku z parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Filé z okouna podle potřeby očistíme a nakrájíme na porce. Necháme ho vytaženého z lednice, aby měl pokojovou teplotu
Do misky rozklepneme vejce. Vmícháme nastrouhaný parmazán, kefír a ovesné vločky. Těstíčko osolíme, opepříme a podle chuti přidáme třeba i citronovou šťávu
Rozehřejeme si teflonovou pánev. Filé z okouna osolíme. Každou porci postupně namočíme do těstíčka a položíme na rozehřátou pánev. Osmahneme z jedné strany, obrátíme, na pánev nalijeme asi 5 cl vody, přiklopíme poklicí a okouna necháme v těstíčku dovařit
Okouna nilského v těstíčku z parmazánu podáváme s brambory. Výborný je doplněný špenátem.