Smažený uzený jazyk s mangoldem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 stroužek česnek 2 ks vejce 3 lžíce máslo 1 ks cibule 50 ml víno 1 ks šalotka 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 150 g hladká mouka olej na smažení 100 ml světlé pivo 10 kuliček celý černý pepř 1 ks hovězí uzený jazyk 500 g baby mangold
Postup Smažený uzený jazyk s mangoldem
Postup přípravy receptu
-
Uzený jazyk omyjeme, vložíme do studené vody a vaříme asi 30 minut. Poté veškerou vodu slijeme a jazyk opět zalijeme čistou vroucí vodou. Přidáme oloupanou cibuli, česnek, veškeré koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl) a jazyk uvaříme doměkka
Uvařený jazyk ochladíme studenou vodou, sloupneme a šikmo nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Z mouky, vajec a piva umícháme těstíčko, ve kterém namáčíme plátky masa a smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova
Baby mangold očistíme a oddělíme řapíky od listů. Řapíky nakrájíme na menší kousky a listy podélně rozřízneme na poloviny. Šalotku nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Na másle necháme zesklovatět šalotku a česnek, vmícháme křehké řapíky mangoldu a asi 5 minut restujeme. Pak přidáme listy, vše podlijeme vínem a podusíme doměkka. Nakonec dušený mangold ochutíme solí a pepřem a zjemníme lžící másla
Uzený hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku podáváme s dušeným mangoldem a vařeným bramborem.