Smažený uzený jazyk s mangoldem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 stroužek česnek
2 ks vejce
3 lžíce máslo
1 ks cibule
50 ml víno
1 ks šalotka
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
150 g hladká mouka
olej na smažení
100 ml světlé pivo
10 kuliček celý černý pepř
1 ks hovězí uzený jazyk
500 g baby mangold

Postup přípravy receptu

  1. Uzený jazyk omyjeme, vložíme do studené vody a vaříme asi 30 minut. Poté veškerou vodu slijeme a jazyk opět zalijeme čistou vroucí vodou. Přidáme oloupanou cibuli, česnek, veškeré koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl) a jazyk uvaříme doměkka

  2. Uvařený jazyk ochladíme studenou vodou, sloupneme a šikmo nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Z mouky, vajec a piva umícháme těstíčko, ve kterém namáčíme plátky masa a smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  3. Baby mangold očistíme a oddělíme řapíky od listů. Řapíky nakrájíme na menší kousky a listy podélně rozřízneme na poloviny. Šalotku nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Na másle necháme zesklovatět šalotku a česnek, vmícháme křehké řapíky mangoldu a asi 5 minut restujeme. Pak přidáme listy, vše podlijeme vínem a podusíme doměkka. Nakonec dušený mangold ochutíme solí a pepřem a zjemníme lžící másla

  4. Uzený hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku podáváme s dušeným mangoldem a vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!