Olivové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks cibule
2-3 ks žemle
750 g mleté maso
1 balíček zelené olivy bez pecek
podle chuti
sůl
bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žemle pokrájíme na malé kousky a namočíme do mléka. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Olivy slijeme, necháme dobře okapat, pokrájíme je na malé kousky.

  2. V míse promícháme mleté maso, sekanou cibuli, vejce, vymačkanou housku a kousky oliv. Směs podle chuti okořeníme a osolíme.

  3. Z připravené směsi tvoříme středně velké karbanátky, které smažíme v rozehřátém oleji.

  4. Olivové karbanátky chutnají výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!