Olomoucké cordon bleu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks olomoucké tvarůžky (kolečka)
těsto
4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
700 g brambory
50 g hladká mouka
mletý černý pepř
2 lžíce sušená majoránka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vajíčko a postupně přisypáváme hladkou mouku, abychom získali polotekuté těsto. Okořeníme majoránkou, oloupaným a prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

  2. V pánvi rozpálíme olej a malou sběračkou na něj nalijeme tolik bramborového těsta, aby vznikla placička. Doprostřed položíme kolečko sýru a vše přelijeme další dávkou těsta. Jakmile bude bramborák zespoda zlatý, opatrně ho otočíme a smažíme i z druhé strany. Stejným způsobem upečeme všech deset placek.

  3. Olomoucké cordon bleu podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!