Olomoucké cordon bleu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks olomoucké tvarůžky (kolečka) těsto 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 700 g brambory 50 g hladká mouka mletý černý pepř 2 lžíce sušená majoránka podle potřeby olej na smažení
Postup Olomoucké cordon bleu recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vajíčko a postupně přisypáváme hladkou mouku, abychom získali polotekuté těsto. Okořeníme majoránkou, oloupaným a prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
V pánvi rozpálíme olej a malou sběračkou na něj nalijeme tolik bramborového těsta, aby vznikla placička. Doprostřed položíme kolečko sýru a vše přelijeme další dávkou těsta. Jakmile bude bramborák zespoda zlatý, opatrně ho otočíme a smažíme i z druhé strany. Stejným způsobem upečeme všech deset placek.
Olomoucké cordon bleu podáváme teplé.