Omeleta z Kréty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
50 g balkánský sýr
podle chuti
sůl
zelené bylinky
podle potřeby
mléko
nať jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Balkánský nebo kozí sýr nakrájíme na kostičky. Nať jarní cibulky nasekáme nadrobno.

  2. Na másle osmahneme kolečka cibule. Vejce rozšleháme v misce, okořeníme zelenými bylinkami podle možností, chuti a sezóny - petrželka, pažitka, oregano, bazalka. Vše osolíme a doplníme mlékem.

  3. Těsto vlijeme na rozpálenou pánev a necháme zespoda zatuhnout. Po několika vteřinách přihodíme nahoru na kostičky nakrájený sýr. Omeletu necháme ztuhnout tak, jak máme rádi. Můžeme posypat nadrobno nasekanou natí z jarní cibulky.

  4. Omeletu z Kréty podáváme se salátem z čerstvých rajčat a opečenou bagetou s bylinkovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!