Omelety s broskvemi a hroznovým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto sůl 4 ks vejce 150 ml mléko 1 lžíce cukr krupice 1 lžíce vanilkový cukr citronová kůra 4 lžíce polohrubá mouka náplň 2 lžíce cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 150 ml smetana ke šlehání 150 g měkký tvaroh 100 g hroznové víno 300 g kompotované broskve na ozdobu cukr moučka mleté oříšky
Postup Omelety s broskvemi a hroznovým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky postupně smícháme s vlažným mlékem, polohrubou moukou, vanilkou, špetkou soli a citronovou kůrou.
Z bílků a 1 lžíce krupicového cukru uděláme sníh a vmícháme do těsta. Postupně pečeme na pánvi jednotlivé omelety.
Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a smetanou. Ovoce rozkrájíme a vmícháme do náplně.
Omelety naplníme tvarohem, svineme a posypeme cukrem a oříšky. Omelety s broskvemi a hroznovým vínem ihned podáváme.