Omelety s broskvemi a hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
4 ks vejce
150 ml mléko
1 lžíce cukr krupice
1 lžíce vanilkový cukr
citronová kůra
4 lžíce polohrubá mouka
náplň
2 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
150 ml smetana ke šlehání
150 g měkký tvaroh
100 g hroznové víno
300 g kompotované broskve
na ozdobu
cukr moučka
mleté oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky postupně smícháme s vlažným mlékem, polohrubou moukou, vanilkou, špetkou soli a citronovou kůrou.

  2. Z bílků a 1 lžíce krupicového cukru uděláme sníh a vmícháme do těsta. Postupně pečeme na pánvi jednotlivé omelety.

  3. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a smetanou. Ovoce rozkrájíme a vmícháme do náplně.

  4. Omelety naplníme tvarohem, svineme a posypeme cukrem a oříšky. Omelety s broskvemi a hroznovým vínem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!