Piškotové omelety s jahodami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks vejce máslo 300 g jahody cukr moučka 200 g zakysaná smetana 2 špetky citronová kůra 50 g polohrubá mouka 2 lžíce citronová šťáva
Postup Piškotové omelety s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme cukr krystal. Poté opatrně vmícháme žloutky, trošku nastrouhané citronové kůry a mouku
Z těsta uděláme na plechy vyložené pečícím papírem a potřené máslem čtyři omelety. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Můžeme ovšem také péci klasicky na pánvi
Hotové omelety posypeme nakrájenými jahodami a rozdělíme na ně zakysanou smetanu, ještě horké přehneme (studené se lámou) a posypeme je moučkovým cukrem
Piškotové omelety s jahodami ihned podáváme.