Piškotové omelety s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
máslo
300 g jahody
cukr moučka
200 g zakysaná smetana
2 špetky citronová kůra
50 g polohrubá mouka
2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme cukr krystal. Poté opatrně vmícháme žloutky, trošku nastrouhané citronové kůry a mouku

  2. Z těsta uděláme na plechy vyložené pečícím papírem a potřené máslem čtyři omelety. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Můžeme ovšem také péci klasicky na pánvi

  3. Hotové omelety posypeme nakrájenými jahodami a rozdělíme na ně zakysanou smetanu, ještě horké přehneme (studené se lámou) a posypeme je moučkovým cukrem

  4. Piškotové omelety s jahodami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!