Zasněžené Karpaty recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 6 ks vejce 250 g máslo 0,5 dl rum 1 l mléko 1,5 sklenice voda 6 lžic cukr moučka 1,5 sklenice hrubá mouka 180 g tuk na pečení 1 špetka kypřící prášek do pečiva 2,5 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Zasněžené Karpaty
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit 1,5 sklenice vody s troškou soli a 180 g tuku na pečení. Až se nám směs začne vařit, vmícháme 1,5 sklenice hrubé mouky a neustále mícháme, až se nám začne těsto odlepovat od hrnce a začne se spojovat
Těsto necháme vychladnout a pak do něj zašleháváme vejce po vejci, celkem 6 vajec, přidáme trochu prášku do pečiva. Těsto je vláčné a při roztahování na plech se nám bude trochu lepit na prsty, proto si prsty pomoučníme v mouce. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a upečeme z něj dva pláty (použijeme 2 plechy). Těsto roztahujeme na vymazaném plechu prsty a dlaněmi tak, aby nebylo rovné, to je důležité pro výsledný efekt!
Těsto pečeme asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C
Upečené těsto naplníme krémem a přikryjeme druhým plátem těsta. Krém si připravíme uvařením 2,5 vanilkového pudinku v 1 l mléka. Po vychladnutí do něj zašleháme máslo, které jsme utřeli s cukrem a rumem. Pudinkový krém přikryjeme druhým plátem těsta, pocukrujeme a dáme odležet do chladničky
Zasněžené Karpaty nakrájíme a servírujeme k šálku voňavé kávy.