Zasněžené Karpaty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
250 g máslo
0,5 dl rum
1 l mléko
1,5 sklenice voda
6 lžic cukr moučka
1,5 sklenice hrubá mouka
180 g tuk na pečení
1 špetka kypřící prášek do pečiva
2,5 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit 1,5 sklenice vody s troškou soli a 180 g tuku na pečení. Až se nám směs začne vařit, vmícháme 1,5 sklenice hrubé mouky a neustále mícháme, až se nám začne těsto odlepovat od hrnce a začne se spojovat

  2. Těsto necháme vychladnout a pak do něj zašleháváme vejce po vejci, celkem 6 vajec, přidáme trochu prášku do pečiva. Těsto je vláčné a při roztahování na plech se nám bude trochu lepit na prsty, proto si prsty pomoučníme v mouce. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a upečeme z něj dva pláty (použijeme 2 plechy). Těsto roztahujeme na vymazaném plechu prsty a dlaněmi tak, aby nebylo rovné, to je důležité pro výsledný efekt!

  3. Těsto pečeme asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C

  4. Upečené těsto naplníme krémem a přikryjeme druhým plátem těsta. Krém si připravíme uvařením 2,5 vanilkového pudinku v 1 l mléka. Po vychladnutí do něj zašleháme máslo, které jsme utřeli s cukrem a rumem. Pudinkový krém přikryjeme druhým plátem těsta, pocukrujeme a dáme odležet do chladničky

  5. Zasněžené Karpaty nakrájíme a servírujeme k šálku voňavé kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!