Zasněžené palačinky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce cukr moučka
5 lžic cukr moučka
1 lžíce cukr krystal
3 hrnky polohrubé mouky
4 hrnky mléka
1 l mléka
2 ks karamelový pudink
1 lžička prášek do peěiva
1 balíček sušené rozinky
2 ks vaječné bílky

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, mléka, prášku do pečiva, cukru, soli a vajíček vypracujeme klasicky hladké těsto na palačinky. Necháme chvíli odležet v lednici a pak smažíme obvyklým způsobem

  2. Z litru mléka uvaříme karamelový pudink a každou palačinku jím jemně potřeme, smotáme a všechny rozkrojíme uprostřed, vypadá to pak líp

  3. Zapékací misku vytřeme zlehka tukem a vyložíme polovinami palačinek tak aby vždy širší strany překrývaly ty užší. Posypeme sušenými rozinkami a přelijeme zbytkem pudinku. Dáme péct do trouby asi na půl hodiny na 170°. Mezi tím si vyšleháme z bílků tuhý sníh

  4. Před dopečením vyndáme z trouby, rozetřeme po celé ploše sníh a dáme péct ještě asi na 5 minut při teplotě 190°s horním ohřevem. Musíme opravdu pozorně hlídat, aby se nám sníh nespálil, ale jen zlehka zrůžověl

  5. Nakonec příčně rozkrojíme a podáváme ještě teplé, i když výborné jsou i jako studený moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!