Opékané brambory se šlehačkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
1 špetka muškátový oříšek
1 hrnek smetana ke šlehání
olej na smažení
4 ks sterilované okurky
mletý černý pepř
1 lžička celý kmín
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu. Poté scedíme a necháme odkryté chvíli vychladnout. Po vychladnutí brambory nakrájíme na kolečka

  2. Mezitím si na rozpálené pánvi necháme zpěnit nadrobno nasekanou středně velkou cibuli a jakmile začne mírně zlátnout, odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Na širší ploché pánvi si rozpálíme trochu oleje a brambory opékáme dozlatova z obou stran. Do misky vyklepneme dvě vejce, zalijeme smetanou ke šlehání, mírně osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a řádně prošleháme

  3. Nyní k bramborám přidáme osmahlou cibulku, zalijeme šlehačkou s vejci a směs za opatrného míchání opékáme ještě cca 3 - 4 minuty. Podle chuti dosolíme a dopepříme

  4. Opékané brambory se šlehačkou posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s nakládanými okurkami či červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!