Opékané brambory se šlehačkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 kg brambory 1 ks cibule 1 špetka muškátový oříšek 1 hrnek smetana ke šlehání olej na smažení 4 ks sterilované okurky mletý černý pepř 1 lžička celý kmín 1 hrst čerstvá pažitka
Postup Opékané brambory se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu. Poté scedíme a necháme odkryté chvíli vychladnout. Po vychladnutí brambory nakrájíme na kolečka
Mezitím si na rozpálené pánvi necháme zpěnit nadrobno nasekanou středně velkou cibuli a jakmile začne mírně zlátnout, odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Na širší ploché pánvi si rozpálíme trochu oleje a brambory opékáme dozlatova z obou stran. Do misky vyklepneme dvě vejce, zalijeme smetanou ke šlehání, mírně osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a řádně prošleháme
Nyní k bramborám přidáme osmahlou cibulku, zalijeme šlehačkou s vejci a směs za opatrného míchání opékáme ještě cca 3 - 4 minuty. Podle chuti dosolíme a dopepříme
Opékané brambory se šlehačkou posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s nakládanými okurkami či červenou řepou.