Oravská rybí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr sůl smetana 100 g celer 3 ks mrkev 1 ks petržel 1 sklenice sterilovaná červená řepa jíška bobkový list nové koření 3 ks hlava z kapra 1 balíček kysané zelí
Postup Oravská rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Povaříme si 3 větší hlavy z kapra. Do vody přidáme nové koření, bobkový list a sůl. Asi po 25 minutách vyjmeme hlavy, obereme maso a dáme vedle
Do vývaru přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Až změkne, přidáme vařit balíček kysaného zelí a sklenici zavařené červené řepy
Když je zelí a řepa poloměkká, vrátíme do hrnce obrané maso z hlavy. Krátce povaříme a podle chuti přisladíme, nebo přidáme smetanu, případně jíšku. Já jsem nepřidal ani jedno z toho
Oravskou rybí polévku můžeme na talíři ozdobit kopečkem šlehačky a podáváme.