Moravská zelňačka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 400 g brambory 1 ks cibule kmín 2 l voda 1 dl kysaná smetana 50 g hladká mouka uzené maso mletý černý pepř 500 g kysané zelí
Postup Moravská zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme v dostatečném množství vody. Když je maso měkké, scedíme vývar. Maso zbavíme kostí. Zelí překrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oboje dáme do mísy
Část masového vývaru nalijeme na kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pak vlijeme do základu moravské zelňačky. Přidáme uzené maso a provaříme
Moravskou zelňačku podáváme s kysanou smetanou a sypeme nasekanou petrželkou. Uzené maso můžeme nahradit klobáskou či jinou uzeninou - podle vlastní chuti.