Moravská zelňačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
1 ks cibule
kmín
2 l voda
1 dl kysaná smetana
50 g hladká mouka
uzené maso
mletý černý pepř
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme v dostatečném množství vody. Když je maso měkké, scedíme vývar. Maso zbavíme kostí. Zelí překrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oboje dáme do mísy

  2. Část masového vývaru nalijeme na kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pak vlijeme do základu moravské zelňačky. Přidáme uzené maso a provaříme

  3. Moravskou zelňačku podáváme s kysanou smetanou a sypeme nasekanou petrželkou. Uzené maso můžeme nahradit klobáskou či jinou uzeninou - podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!