Ořechovo-čokoládové hrudky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g máslo
2 lžíce mléko
3 lžíce med
40 g cukr moučka
50 g celozrnná mouka
100 g oříšky
poleva
150 g hořká čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Oříšky (100g) umeleme, zbytek nasekáme najemno.

  2. Do hrnce dáme oříšky, med, mléko, máslo, cukr a mouku. Vše za stálého míchání zahříváme, dokud se všechny ingredience nespojí v jednu masu. Tu vyjmeme z hrnce a necháme zchladnout.

  3. Předehřejeme troubu na 160°C a z hmoty děláme pomocí lžiček hromádky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut.

  4. Ořechovo-čokoládové hrudky necháme je vychladnout a spodní stranu namáčíme v čokoládové polevě a necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!