Ořechovo-sněhové trojúhelníčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 200 g máslo 1 sklenice marmeláda 4 ks žloutek 4 ks bílek 120 g cukr krupice 200 g ořechy 250 g cukr moučka 250 g hladká mouka 5 lžic horká voda
Postup Ořechovo-sněhové trojúhelníčky
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo třeme se žloutky a cukrem do světlé pěny. Po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě (175 °C) 10 - 15 minut zapečeme
Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme cukr a směs zahustíme jemně strouhanými ořechy
Předpečený korpus potřeme marmeládou a na celý povrch rozložíme bílkovo-ořechovou náplň. Urovnáme stěrkou a při mírné teplotě dopečeme, asi 10 - 15 minut na 150 °C
Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a pak nakrájíme na trojúhelníčky. Ořechové trojúhelníčky můžeme ještě pocukrovat nebo posypat kakaem a dozdobit jádrem ořechu.