Ořechovo-sněhové trojúhelníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g máslo
1 sklenice marmeláda
4 ks žloutek
4 ks bílek
120 g cukr krupice
200 g ořechy
250 g cukr moučka
250 g hladká mouka
5 lžic horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo třeme se žloutky a cukrem do světlé pěny. Po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě (175 °C) 10 - 15 minut zapečeme

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme cukr a směs zahustíme jemně strouhanými ořechy

  4. Předpečený korpus potřeme marmeládou a na celý povrch rozložíme bílkovo-ořechovou náplň. Urovnáme stěrkou a při mírné teplotě dopečeme, asi 10 - 15 minut na 150 °C

  5. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a pak nakrájíme na trojúhelníčky. Ořechové trojúhelníčky můžeme ještě pocukrovat nebo posypat kakaem a dozdobit jádrem ořechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!