Výborný špenát z čerstvých listů recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř 500 g čerstvý špenát
Postup Výborný špenát z čerstvých listů
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé špenátové listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a otrháme stonky. Špenát nakrájíme na nudličky
Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dozlatova
Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky
K cibuli postupně vhazujeme špenát a mícháme. Jakmile nám špenát trochu zavadne, osolíme a opepříme. Přidáme plátky česneku. Špenát stále mícháme, dokud nepustí vodu, poté jen krátce podusíme (5 - 8 minut)
Listový špenát z čerstvých listů podáváme jako přílohu k masu, rybě, bramborám i knedlíkům.