Ořechový likér recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 l voda 5 ks hřebíček 1 ks skořice celá 500 g cukr krystal 0.2 l vodka pomerančová kůra 35 ks nezralé vlašské ořechy 1 l vodka nebo žitná 0.3 l líh
Postup Ořechový likér recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme ořechy. Nezralé ořechy rozkrojíme na čtvrtky a namočíme na 24 hodin do vody. Po uplynutí této doby vodu slijeme a ořechy vložíme do láhve, nebo do větší sklenice. Zalijeme vodkou nebo žitnou. Zadělanou láhev se zalitými ořechy postavíme na teplé místo v domě / bytě a necháme stát asi měsíc.
Po měsíci slijeme alkohol do čisté láhve a uschováme. Ořechy znovu zalijeme čistou vodkou nebo jinou pálenkou - přibližně 1/8 litru, přidáme líh, hřebíček, skořici, pomerančovou kůru a cukr svařený s vodou. (Cukr vaříme s vodou asi 15 minut.)
Láhev opět postavíme na slunce asi na 14 dní. Pak tekutinu scedíme, smícháme dohromady pálenku z prvního namáčení ořechů i z druhého. Znovu dobře procedíme a slijeme do láhví. Pečlivě uzavřeme a ještě necháme uležet. Likér je hotový a můžeme jím potěšit své blízké.