Oříšková roláda s banánem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 ks vejce
100 ml voda
čokoláda
1/2 balíčku prášek do pečiva
4 ks banán
džem
160 g cukr moučka
cukr moučka
100 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
250 ml smetana ke šlehání
80 g lískové ořechy
1 ks ztužovač šlehačky
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s horkou vodou, olejem a cukrem našleháme dohusta. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny střídavě s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanými lískovými oříšky

  2. Papír o velikosti plechu vymažeme tukem, vysypeme moukou a dáme na plech. Těsto rozetřeme na papír a vložíme do předehřáté trouby. Upečený plát svineme a necháme vychladnout

  3. Upečenou a vychladlou roládu potřeme džemem, poklademe špalíčky banánů a stočíme. Povrch rolády potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Poklademe banánem nakrájeným na plátečky, který jsme předem pokapali citronem, aby nezhnědl. Roládu také můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou a nechat zatuhnout, džem nahradit oblíbeným krémem či jen potřít ušlehanou smetanou, fantazii se meze nekladou

  4. Oříškovou roládu s banánem necháme uležet a ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!