Ostré čatní z dýně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 lžíce sůl
4 lžíce ocet
1 ks chilli paprička
1 kg dýně
1 lžička černý pepř
1 lžička mletý zázvor
2 lžičky hořčičné semínko
2 ks cibule (větší)
1 ks paprika (červená)
4 ks jablko (kyselé)
2 lžičky červený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dýni rozkrojíme, zbavíme semen, vláken a pokrájíme na proužky. Odřízneme slupku a nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jadřince a pokrájíme je na dílky.

  2. Dýni s jablky dáme do hrnce, přidáme jemně pokrájemnou chilli papriku, papriku a cibuli. Vložíme koření, cukr, sůl, ocet a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 25 minut, do změknutí dýně. Občas podlijeme vodou.

  3. Horké čatní rozdělíme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85°C.

  4. Skladujeme na tmavém a chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!