Ostřejší guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
0.5 lžičky majoránka
2 hrnky cibule
4 hrnky voda
2 lžíce rajčatový protlak
1 kostka masox
1 lžíce hladká mouka
4 lžíce sójový olej
1-2 špetky chilli koření
1 lžíce mletá sladká paprika
2 balíčky sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme papriku a pečlivě rozmícháme. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme jedním hrnkem vývaru z masoxu a uvedeme do varu.

  2. Do základu guláše přidáme nabobtnané sójové kostky a necháme přejít varem. Do guláše přidáme pokrájený česnek, přilijeme zbytek vývaru, osolíme a vaříme za občasného míchání asi 20 minut. Nakonec guláš přiostříme špetkou chilli.

  3. Ostřejší guláš podáváme s rýží. Podle chuti můžeme jednotlivé porce ostřejšího guláše posypat lžičkou nastrouhaného sýra a na kolečka pokrájenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!