Ostružinový crumble recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
80 g cukr krupice
400 g ostružiny
1 špetka mletá skořice
drobenka
150 g máslo
150 g cukr moučka
250 g hrubá mouka
tuk na vymazání
4 lžíce mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Omyté ostružiny smícháme s nastrouhanými jablky, krupicovým cukrem a mletou skořicí. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek vymazaných tukem.

  3. Z mouky, změklého másla, mletých oříšků a cukru zpracujeme drobenku a všechny porce ovoce drobenkou rovnoměrně posypeme.

  4. Ostružinový crumble pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, až povrch zezlátne.

  5. Ještě teplý ostružinový crumble můžeme podávat se šlehačkou nebo s kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!