Ostružinový crumble recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks jablko 80 g cukr krupice 400 g ostružiny 1 špetka mletá skořice drobenka 150 g máslo 150 g cukr moučka 250 g hrubá mouka tuk na vymazání 4 lžíce mleté ořechy
Postup Ostružinový crumble recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Omyté ostružiny smícháme s nastrouhanými jablky, krupicovým cukrem a mletou skořicí. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek vymazaných tukem.
Z mouky, změklého másla, mletých oříšků a cukru zpracujeme drobenku a všechny porce ovoce drobenkou rovnoměrně posypeme.
Ostružinový crumble pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, až povrch zezlátne.
Ještě teplý ostružinový crumble můžeme podávat se šlehačkou nebo s kysanou smetanou.