Otický řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 750 g maso podle chuti sůl vegeta 2 lžičky grilovací koření mletý černý pepř těsto 1 ks vejce podle potřeby voda 3 lžíce sádlo na smažení těstíčko 400 g hladká mouka 1 špetka jedlá soda 500 g kysané zelí
Postup Otický řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Je jedno jaké maso, použijeme takové, které máme rádi - kotleta, kýta, kuřecí nebo krůtí maso. Pokud použijeme vepřovou panenku, tak ji naklepeme pouze klouby prstů.
Scezené vymačkané kysané zelí překrájíme a smícháme s prosátou hladkou moukou, vejcem, špetkou jedlé sody, solí, pepřem, vegetou, grilovacím kořením a trochou vody na zředění. Těstíčko vytvoříme trošku hustší než na palačinky.
Řízky osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením a protáhneme v připraveném těstíčku. Trochu těstíčka přidáme už na řízek smažící se v pánvi.
Obalené řízky smažíme v rozpáleném sádle z obou stran.
Otický řízek podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovou kaší na kurkumě a zeleninovým salátem.