Ovocná jogurtovo-smetanová zmrzlina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 625 ml smetana 100 g cukr krupice 160 g cukr moučka 700 g bílý jogurt 300 g drobné ovoce
Postup Ovocná jogurtovo-smetanová zmrzlina recept
Postup přípravy receptu
-
Maliny nebo jahody rozmixujeme na pyré. Ovocné pyré přecedíme přes jemný cedník.
Pyré bez zrníček přendáme do hrnce a posypeme krystalovým cukrem. Za stálého míchání necháme při malé teplotě cukr zcela rozpustit. Ovocné pyré odstavíme a necháme stranou do úplného vychladnutí.
140 g jogurtu promícháme s pyré a poté ještě jednou promícháme se 125 ml smetany.
V míse promícháme moučkový cukr se zbytkem jogurtu a zbytkem nenašlehané smetany. Ovocné pyré promícháme s jogurtovou směsí a přendáme do kovové mísy. Mísu uložíme nejlépe přes noc do mrazáku.
Ovocná jogurtovo-smetanová zmrzlina nás zaručeně osvěží v teplých dnech.