Ovocná náplň do knedlíků recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 g jahody 1000 g cukr krupice 250 g rybíz 500 g sladké jablko 1 balíček želírovací přípravek
Postup Ovocná náplň do knedlíků
Postup přípravy receptu
-
Jahody omyjeme, zbavíme "korunek", necháme oschnout a navážíme. Rybíz (červený nebo bílý) opláchneme, stáhneme ze stonků, necháme okapat a navážíme. Jahody i rybíz rozmixujeme na pyré. Jablka zbavíme jadřince, oloupeme, navážíme a nakrájíme na kostky, ne moc malé, aby byly v náplni vidět
Ovoce dáme do většího hrnce, přidáme želírovací přípravek smíchaný se 3 lžícemi cukru, promícháme a uvedeme do varu. Za stálého míchání asi 3 minuty provaříme. Pak přidáme zbylý cukr, opět přivedeme do varu a 5 - 7 minut za stálého míchání provaříme
Ovocnou náplň ještě horkou plníme do nahřátých šroubovacích skleniček a dobře je uzavřeme. Zabalené do deky (froté osušky) necháme skleničky do druhého dne pozvolna chladnout
Ovocná náplň do knedlíků je dosti tuhá a pomocí dvou lžiček z ní jdou tvarovat krásné kuličky přesně velikosti švestek či jahod a plnit jí knedlíky.