Ovocný koláč s želatinou a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g cukr 4 ks vejce 0.5 balíčku prášek do pečiva 200 g polohrubá mouka 8 lžic horká voda na ozdobu ovoce krém 2 ks vanilkový cukr náplň 2 ks zakysaná smetana na potření 1 balíček želatina v prášku
Postup Ovocný koláč s želatinou a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si korpus. Přísady na těsto smícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný kulatý plech na korpus a pečeme při 180 - 200 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Do zakysaných smetan vmícháme vanilkové cukry. Náplň natřeme na studený korpus a poklademe ovocem. Připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Ovocný koláč slabě polijeme želatinou a necháme ztuhnout v chladničce.
Hotový ovocný koláč se želatinou a smetanou nakrájíme a můžeme podávat.