Rajčatový salát s mozzarellou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 15 g petrželka 25 g bazalka pepř 4 ks jarní cibulka 450 g třešňová rajčata 125 ml panenský olivový olej 2 lžíce ocet aceto balsamico 200 g mozzarella nakrájená na kousky
Postup Rajčatový salát s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na půlky a dáme do mísy. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům
Přidáme olivový olej a ocet aceto balsamico a salát promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme sýr mozzasella a ještě promícháme. Salát přikryjeme a uložíme na 4 hodiny do chladničky
Před podáváním necháme salát 10 minut v pokojové teplotě. Petrželku nakrájíme nadrobno a přidáme do salátu. Salát znovu promícháme. Lístky bazalky natrháme na kousky, posypeme jimi salát a podáváme.