Ovocný kompot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g cukr 500 g jablko 2 lžíce rozinky 250 ml voda 500 g hruška 250 ml červené víno citronová kůra 6 ks sušené švestky 1 ks celá skořice
Postup Ovocný kompot recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka a hrušky omyjeme a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Citron řádně omyjeme a sloupneme z něj kůru o velikosti asi 2 měsíčků.
Do hrnce vložíme ovoce, citronovou kůru, švestky a rozinky. Vsypeme cukr, přidáme tyčinku celé skořice a zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud není ovoce měkké. Nesmí být však rozvařené.
Vychladlý ovocný kompot rozdělíme do mističek a zdobíme mátou.