Ovocný kompot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
500 g jablko
2 lžíce rozinky
250 ml voda
500 g hruška
250 ml červené víno
citronová kůra
6 ks sušené švestky
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a hrušky omyjeme a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Citron řádně omyjeme a sloupneme z něj kůru o velikosti asi 2 měsíčků.

  2. Do hrnce vložíme ovoce, citronovou kůru, švestky a rozinky. Vsypeme cukr, přidáme tyčinku celé skořice a zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud není ovoce měkké. Nesmí být však rozvařené.

  3. Vychladlý ovocný kompot rozdělíme do mističek a zdobíme mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!