Ovocný pohár se šlehačkou a čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 lžičky máslo
1 kelímek šlehačka
200 g jahody
100 g hořká čokoláda
1 lžíce zakysaná smetana
1 kelímek zakysaná smetana
na ozdobu
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi necháme na másle zkaramelizovat cukr, přidáme jahody nebo maliny a dusíme, dokud se ovoce nezačne částečně rozvařovat. Odstavíme.

  2. Smetanu ke šlehání vyšleháme a opatrně smícháme se zakysanou smetanou.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a promícháme ji se lžící zakysané smetany.

  4. Připravíme si poháry. Na dno dáme ovocný rozvar, přilijeme rozpuštěnou čokoládu, přidáme šlehačku a ozdobíme čerstvým ovocem.

  5. Ovocné poháry se šlehačkou a čokoládou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!