Ovocný salát s madeirským vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks pomeranč 2 lžíce cukr krupice 1 ks citrón 1 lžička citronová šťáva 1 dl madeirské víno 3 ks jablo
Postup Ovocný salát s madeirským vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka nakrájíme na tenké plátky a ponoříme je do vody okyselené citrónovou šťávou, aby nezhnědla.
Na cukr vymačkáme šťávu z citrónu a jednoho pomeranče, přidáme víno a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Zbytek pomerančů oloupeme a rozebereme na měsíčky.
Okapaná jablka dáme do misky, polijeme je sirupem, promícháme a necháme chvíli stát.
Před servírováním dáváme do poharů střídavě jablka s plátky pomeranče a přelijeme zálivkou.