Ovocný salát s madeirským vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks pomeranč
2 lžíce cukr krupice
1 ks citrón
1 lžička citronová šťáva
1 dl madeirské víno
3 ks jablo

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme na tenké plátky a ponoříme je do vody okyselené citrónovou šťávou, aby nezhnědla.

  2. Na cukr vymačkáme šťávu z citrónu a jednoho pomeranče, přidáme víno a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Zbytek pomerančů oloupeme a rozebereme na měsíčky.

  3. Okapaná jablka dáme do misky, polijeme je sirupem, promícháme a necháme chvíli stát.

  4. Před servírováním dáváme do poharů střídavě jablka s plátky pomeranče a přelijeme zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!